Puma Business
Image default
Business / Business Services

Beginnen aan de verfklus

Eens in de zoveel tijd heeft je huis of schuur een nieuw likje verf nodig. Het hoort er allemaal bij en je wilt wel dat het er allemaal goed uit blijft zien. Hoe kan je het beste je huis schilderen? Hier zijn in ieder geval al een paar tips over wat je moet doen voordat je aan de schilderbeurt gaat beginnen.

 

Checken

Soms heb je nog oude verf liggen, hierbij moet je goed kijken naar de houdbaarheidsdatum en of het blik open heeft gestaan. Hierdoor zou de houdbaarheidsdatum een stuk eerder vallen. Ook moet je uitkijken met welke kleurcode je pakt, de kleur kan op het eerste oog misschien niet heel veel verschillen, maar kunnen daadwerkelijk wel 2 verschillende kleuren zijn. Let daarom ook goed op met de kleurcode en dat die overeenkomen.

 

Hoeveel is te veel?

Je wilt natuurlijk niet meer matte verf kopen of kalkverf kopen dan nodig zou zijn. Meet de hoogte en breedte van de muur op die je wilt gaan verven. Hieruit kan je de oppervlakte meten in vierkante meter. Neem ook de hoogte en breedte van deuren en ramen mee en haal de uitkomst daaruit van de m2 van de muur af. Nu moet je beslissen hoeveel lagen verf je op de muur wilt hebben, als je er bijvoorbeeld 3 lagen op wil doen is de som als volgt: (m2 van de muur – m2 van de ramen en deuren) x 3 lagen. Uiteindelijk wil je weten hoeveel liter per m2 je gaat gebruiken en daaraan kan je de juiste hoeveelheid verf kopen.

 

Met een goede planning en veel wilskracht moet je er relatief simpel en snel doorheen kunnen komen. Als je alles goed bedacht hebt of een plan hebt gemaakt kan je daar altijd op terugvallen. Het kan natuurlijk ook geen kwaad als je wat hulp ingeschakeld om alles wat beter en soepeler te laten verlopen. Uiteindelijk moet je wel tevreden kunnen zijn met het eindresultaat.

https://www.moosefarg.nl/