Puma Business
Image default
Business / Business Services

Tips om energie te besparen

 

Overstappen van energieleverancier is hot. Sinds het opengaan van de energiemarkt ben jij een dierbaar doelwit voor de diverse leveranciers. Ze raken elk jaar weer klanten kwijt en moeten vechten om nieuwe klandizie. Daarom maken zij het overstappen zeer aantrekkelijk voor je. Met deze tips haal jij het maximale uit het overstappen van energieleverancier en weet je zeker dat je voldoende bespaart.

Jaarverbruik

Allereerst is het belangrijk om in kaart te brengen hoeveel je nou jaarlijks verbruikt aan kilowattuur. Wanneer je hier een goed beeld van hebt, kun je dit verbruik invoeren op diverse energie vergelijkingssites en rolt er automatisch uit wat voor jou de voordeligste optie is.

Prijsgaranties

Vervolgens is het belangrijk om op te letten voor hoeveel jaar je vastligt en de vraag of de aangeboden prijs vast is. Dit verschil wordt aangegeven als vast of variabel. Bij vast leg je de prijs ook vast. Wanneer je voor variabel kiest, heb je misschien in het begin een ietwat lager tarief, maar ben je afhankelijk van een eventuele stijging of daling van de energieprijzen. Je kunt dus kiezen voor zekerheid, of je kunt een gokje wagen.

Contractuele voorwaarden

Wanneer je nog nooit bent overgestapt van energieleverancier, heb je op dit moment een energiecontract voor onbepaalde tijd. Dit kun je ten alle tijden opzeggen, met inachtneming van de 30 dagen opzegtermijn. Echter worden de meeste contracten met een bepaalde duur afgesloten. Wanneer je voortijdig een contract met bepaalde duur opzegt, kan het zijn dat jouw maatschappij om een opzegvergoeding vraagt.

Het is goed om deze eventuele vergoeding/boete in acht te nemen en mee te berekenen in de prijs van het overstappen. Dit geldt natuurlijk alleen wanneer je een contract voor bepaalde duur hebt, en niet een contract voor onbepaalde duur.

Related Posts

Materiaalcontainers voor een efficiƫnte opslag op de bouwplaats

Het aantal doe-het-zelvers steeg opmerkelijk tijdens lockdown

The new way of working, five tantalizing statements