Puma Business
Image default
Business / Business Services

De constant veranderende zilverprijs

Zilver is net als goud een scheikundig element, een wit overgangsmetaal. Zilver is ook net als goud een waardevol materiaal dat zeer populair is voor het maken van verschillende producten, voornamelijk sieraden. Al voor het begin van onze jaartelling werd zilver gebruikt voor versiering en als betaalmiddel. Zilver werd vaak geassocieerd met de maan, de zee en verschillende goden. Het is een materiaal dat eenvoudig te bewerken is, het is buigbaar, maar het is wel harder dan goud. Goud is namelijk erg zacht en niet bruikbaar om puur te gebruiken. Echter heeft zilver weer het risico van corrosie.

 

Zilverkoers en zilverprijs

Net als bij goud is ook de prijs van zilver wisselend. Het is een kostbaar product waarbij vraag en aanbod veel schommelen. Is er meer vraag naar zilver, dan wordt de zilverprijs hoger, is er een hoog aanbod maar zijn weinig mensen op zoek naar dit metaal dan daalt de zilverprijs weer. De koers is 24 uur per dag in beweging, oftewel uw zilveren sieraden of andere producten hebben elke dag weer een andere waarde. Als u uw zilveren objecten wilt verkopen is het aan te raden om goed op te hoogte te blijven van de zilverkoers. Houd de veranderende zilverprijs een tijdje in de gaten en zorg ervoor dat u uw zilver op het juiste moment verkoopt.

kilogram zilver

Dingen als een economische crisis kunnen bijvoorbeeld veel invloed hebben op de zilverprijs. De crisis in 2008 zorgde voor een enorme stijging in de prijs omdat handelaren hun vermogen veilig wilden stellen. De zilverprijs piekte toen met een bedrag van meer dan €1000,- per kilogram over de toonbank ging. Nu is de prijs niet meer zo extreem, in 2017 fluctueert de prijs tussen de €400,- en €600,- euro per kilogram. Toch kan dit wel een degelijk verschil zijn als u een paar kilogram zilver heeft. Houd dus goed de zilverprijs in de gaten of vraag een expert om advies om zo het beste moment te kiezen om uw zilver te verkopen.

Related Posts

Zonnepanelen aanschaffen bij een lichtexpert in Veenendaal

Stress op je werk

Waarom BSP fietsen fijn zijn