Puma Business
Image default
Business / Business Services

De geschiedenis van drummen

Sinds de mens bestaat, worden er op voorwerpen geslagen om zo een geluid te vormen, wat men later muziek noemde. Het klonk eerst gewoon grappig, waardoor steeds meer mensen het begonnen te doen. Zo’n 30.000 jaar geleden gingen mensen voor het eerst dierenvellen over hun potten en pannen gooien, om zo een mooie toon te krijgen. Dit is misschien wel het allereerste drumstel.

  1. drumlessen. Alles ging op gevoel, en als het mooi klonk werd het gewaardeerd. Zo kreeg het leven een muzikale toon. Deze muzikale toon werd doorgegeven aan de Grieken, de Romeinen, de Egyptenaren, de Afrikanen en ook nog velen culturen over de hele wereld. In Afrika is het bekend om met slag instrumenten een ritme te creëren waar op kan worden gezongen en gedanst.

Hoewel mensen al heel lang op voorwerpen slaan, werd het drumstel pas in de 20e eeuw uitgevonden. Dit werd eerst gedaan door meerdere spelers, omdat de drums aparte instrumenten waren, maar dat veranderde toen een slim iemand bedacht om alles gewoon bij elkaar te gooien zo dat het een geheel werd, en een persoon het instrument kon bespelen. Dit werd populair toen Afro-Amerikaanse muziek de straten vulde en iedereen steeds meer ging dansen op de beat van de drum.

Nadat het drumstel was uitgevonden, wilde iedereen leren drummen. Het instrument was vooral erg bekend onder straat artiesten, en later werd dit overgenomen door rockbands, omdat het een ruw geluid creëert.

Je hebt verschillende soorten drums die uit andere culturen komen. Zo heb je de Afrikaanse djembé, dat is een soort van trommel waar hard op kan worden geslagen om een mooi geluid te leveren. Je hebt natuurlijk ook gewoon het klassiek drumstel, en tegenwoordig kennen we ook het elektronisch drumstel. Deze is nu erg populair, omdat je gewoon je koptelefoon op kan doen en niemand er mee stoort.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

http://onlinedrumles.nl