Puma Business
Image default
Business / Business Services

Een HP latex printer?

De latex in een hp latex printer van Repromat is een generische scheikundige term die, aldus Wikipedia, verwijst naar een “stabiele dispersie (emulsie) van polymeer microdeeltjes in een waterig medium.” Kortom, plastic-achtige deeltjes pigment gesuspendeerd in een water-gebaseerde oplossing. Sommige mensen zullen er waarschijnlijk al van op de hoogte zijn, maar het kan nooit kwaad om te herhalen dat de latex in een latex printer niet is gerelateerd aan de natuurlijke latex die planten of synthetische latex gebruikt om handschoenen of ander rubberachtige items van te maken. Deze inkt is dan ook volkomen veilig voor mensen met een latex allergie.

Latex printer gebruikt latex inkt op waterbasis en ze stoten geen schadelijke stoffen uit, noch hebben ze ultraviolet licht nodig om te drogen (zoals UV inkten). Ze drogen pas bij blootstelling aan hoge temperaturen. De op water gebaseerde aard van de inkt zou kunnen betekenen dat ze milieuvriendelijker te werk gaan dan andere printers. Echter, de extreme hitte die nodig is om de inkt van een latex printer te laten drogen kan, gezien vanuit het perspectief van energieverbruik, de eventuele milieuvoordelen tenietdoen.

Voordeel latex printer

Een veelgenoemd voordeel van een latex printer is dat de afdruk zeer snel en droog uit de printer komt, wat betekent dat de afdruk direct kan worden verwerkt zonder dat u rekening hoeft te houden met het droogproces.

Een ander voordeel van afdrukken met een latex printer is zijn veelzijdigheid. Hij kan printen op een breed scala van gecoate en niet-gecoate materialen, van papier tot vinyl en textiel. Een latex printer wordt tegenwoordig veelvuldig gebruikt voor het drukken van bijvoorbeeld banners, autobelettering en voor gebruik van andere binnen- en buitentoepassingen.

Latex printers veel gebruikt voor interieur doeleinden

HP heeft gemerkt dat er een substantiële groei is binnen de interieurbouw. Van behang en andere gedrukte wandbekleding tot raambekleding, voor vloerbedekkingen tot stoffering. De nieuwe generatie latex printers van HP hebben nog meer kras- en slijtvastheid.

Latex inkt is zeer UV-bestendig, hoewel de kwaliteit van de prints op bijvoorbeeld op banners ook weer afhankelijk is van waar deze wordt gebruikt. Wordt deze slechts gebruikt in een donker kantoor of staat hij veel in de volle zon, de levensverwachting van deze extremen verschilt van elkaar. Veel nieuws, laat u daarom goed informeren door de professionals van Repromat wanneer u overweegt een latex printer aan te schaffen.

Related Posts

Woningfotografie aanvragen bij een bedrijf

Online marketing uitbesteden

Schaalvergroting bij Nederlandse boeren