Puma Business
Image default
Business / Business Services

Een marketingvorm die razend populair is bij internetondernemers

Er zijn veel vormen van marketing. Voorbeelden zijn social media marketing, telemarketing, online marketing, printmarketing, direct marketing, e-mail marketing en content marketing.

In dit artikel gaat het over affiliate marketing. Bij deze vorm beloon je mensen die jouw diensten of producten met succes promoten. Bij Affiliate marketing horen veel vakspecifieke termen, zoals affiliates en campagnes. Maar wat is dit nou allemaal? In dit artikel meer over affiliate marketing.

 

Bij de marketingvorm affiliate marketing promoot een ander jouw product of dienst in ruil voor een commissie. Een affiliate, de persoon die reclame maakt voor jou, verdient enkel zijn commissie wanneer zijn verwijzing heeft geleid tot een verkoop. Jij als producteigenaar betaald de affiliate dus alleen wanneer je ook daadwerkelijk iets verkoopt via hem of haar. Zo kan er wel gezegd worden dat bij Affiliate marketing de vergoeding plaats vindt op basis van Cost per Order (CPO). Affiliate marketing is razend populair bij internetondernemers. Een linkbuilding bedrijf zal hier hoogstwaarschijnlijk ook van op de hoogte zijn.

 

Affiliates kan je in verschillende soorten onderscheiden. Er zijn onder andere cashback sites, contentwebsites, dagaanbiedingen affiliates, kortingscodes affiliates, vergelijkingssites en beoordeling/review websites. Er zijn meerdere partijen betrokken bij affiliate marketing. Affiliates en adverteerders zijn aangesloten bij een affiliatenetwerk. Als adverteerder kan je je campagne aanbieden bij een affiliatenetwerk, waarna het netwerk ervoor zorgt dat de advertentie geplaatst wordt op de website van een affiliate (partner). Een affiliatenetwerk houdt daarnaast ook in de gaten hoe vaak er wordt geklikt op een geplaatste advertentie of link. Het netwerkt monitort of hier verkopen uit voort komen. Op basis van deze metingen worden de kosten berekend aan de adverteerder en inkomsten uitgekeerd aan de affiliate. Een affiliatenetwerk regelt in de meeste gevallen ook de facturering en uitbetaling. Als adverteerder betaal je hier dan vaak een (vaste) prijs voor.

 

In Nederland zijn er een aantal bekende affiliatenetwerken. Voorbeelden zijn Daisycon, Zanox, Tradetracker en M4N. Wanneer je een website of webshio hebt waarop je advertenties zou willen uitgeven kun je je bij deze netwerken gratis aanmelden als affiliate. Bekende affiliatenetwerken in Nederland zijn: Zanox, TradeTracker, Daisycon, Affilinet, Cleafs, Wehkamp’s affiliatenetwerk, M4N, TradeDoubler en Bol’s affiliate network. Als je een website of een webshop hebt waarop je advertenties zou willen uitgeven kun je je bij deze netwerken gratis aanmelden als affiliate.

 

Affiliate marketing is een geweldige manier om inhoud te tonen aan een doelgroep die je via je eigen kanalen niet zo snel bereikt. Daarnaast is het makkelijk en in de meeste gevallen ook nog eens effectief. Er zijn veel marketingvormen, maar affiliate marketing is toch wel onmisbaar. Het online marketing bureau Delft weet er veel van en kan hiermee helpen.

http://economy.nl