Puma Business
Image default
Business / Business Services

Emigreren naar Curaçao: Waar begin ik?

Emigreren naar Curaçao is een geweldige uitdaging. Hoewel Curaçao een zelfstandig land is en status aparte binnen het Nederlands Koninkrijk, is het voor vele Nederlanders toch nog een exostiche bestemming. De bevolking spreekt weliswaar 4 talen (Spaans, Papiaments, Nederlands en Engels), maar emigreren naar Curaçao kan toch een spannende onderneming zijn voor velen. Het is dan ook geadviseerd om eerst op vakantie te komen op het eiland voordat u de sprong waagt permanent te emigreren naar Curaçao. Gelukkig hebben vliegtuigmaatschappijen Arkefly en KLM betaalbare deals waarmee u tegen een scherpe prijs Curaçao voor een periode van 9 dagen kunt bezoeken. Op deze manier, kunt u met een gerust hart de paradijselijke highlights en de levensstijl van de bevolking observeren.

 

Emigreren naar Curaçao: de sprong daadwerkelijk wagen

Als u dan toch besluit om de sprong te wagen en permanent te emigreren naar Curaçao, zijn er vele aspecten waar u rekening mee dient te houden. U dient uiteraard eerst de huur van uw huidige woning in Nederland op te zeggen of uw koophuis te verkopen. Misschien wilt u zelfs uw auto verkopen in Nederland of uw auto verschepen naar Curacao. Daarnaast bent u ook verplicht zich uit te schrijven bij uw lokale gemeente in Nederland. Als u kinderen heeft, wilt u die natuurlijk ook uitschrijven bij hun lokale basisschool of middelbare school voordat u gaat emigreren naar Curaçao. Nadat alle administratieve rompslomp dan eindelijk verwerkt is, begint het spannende deel. Als u wilt emigreren naar Curaçao moet u natuurlijk ook op zoek gaan naar een nieuwe woning op het eiland. Gelukkig zijn er genoeg makelaars, zoals Dushi Homes en Caresto Real Estate  op Curaçao die u graag helpen de stap te maken.

 

Emigreren naar Curaçao: Wat kan ik verwachten?

Als u gaat emigreren naar Curaçao, hoeft u helemaal niets te missen uit Nederland. Aangezien Curaçao deel is van het Nederlands Koninkrijk, spreken de meeste burgers goed Nederlands. U kunt zich dus prima verstaanbaar maken als u gaat emigreren naar het eiland. Verder zijn er twee Albert Heijn winkels onder de naam ‘Van den Tweel’ waar u al uw Nederlandse boodschappen, A-merken en zelfs de Albert Heijn eigen huismerk kunt verkrijgen. Daarnaast zijn er ook lokale supermarkten die veelal Amerikaanse merken verkopen. Bovendien valt uw heimwee prima te stillen op het eiland, aangezien er een grote emigreerden gemeenschap is op Curaçao van alle Nederlandse emigranten. Ook kunt u zich vermaken in de vele Nederlandse cafés in Punda en aan de Mambo beach.

http://www.caribex.nl/

Related Posts

Modern en mooi vormgegeven schuttingen Hoogeveen

Verhuisbedrijf in Ede gezocht?

Tevreden klanten