Puma Business
Image default
Business / Business Services

Houten of kunststof dakkapel

De voordelen van een dakkapel zijn duidelijk. Je hebt meer ruimte in huis, je kunt genieten van het mooie uitzicht vanaf de zolder, je hebt lekker veel lichtwinst, de inrichting van die (zolder)kamer is veel gemakkelijker en ‘last but not least’: de waarde van je huis stijgt! Maar dan blijft nog de vraag: kies je voor een houten of een kunststof dakkapel?

Kies je voor maatwerk dan kies je voor hout
Doordat hout gemakkelijk te bewerken is, leent het zich prima voor een dakkapel op maat. Dat is makkelijk, want je zit niet vast aan de standaard maten die normaal gesproken gelden. Je kunt dus makkelijk zelf de maten voor de dakkapel bepalen.

Bij kunststof dakkapellen is dat wat lastiger. Over het algemeen ben je dan afhankelijk van de standaard maten die worden gevoerd. Wil je toch een kunststof dakkapel op maat, dan heb je wel de mogelijkheid om te kiezen voor een prefab dakkapel. Die wordt dan volgens de specificaties die jij wilt, precies op maat gemaakt in de werkplaats of de fabriek. Voordeel hierbij is wel dat zo’n prefab dakkapel in een mum van tijd geplaatst is. De plaatsing van een prefab dakkapel neemt vaak niet meer dan een paar uur in beslag. Ook houten dakkapellen kunnen prefab geleverd worden.

Voor wie van authenticiteit en variatie gaat
Om die echte Hollandse authentieke uitstraling te krijgen, kiezen veel mensen nog steeds voor hout. Ook als het tijd wordt voor een ander kleurtje aan de buitenkant van het huis, zijn houten dakkapellen te prefereren. Ze zijn eenvoudig te schilderen.

Kunststof dakkapellen kunnen tegenwoordig ook geleverd worden met een houtnerf structuur. Helaas zijn deze niet zo eenvoudig te schilderen als een houten dakkapel. De kleur waarin de kunststof dakkapel geleverd wordt is eigenlijk meestal wel de kleur die hij houdt.

Kunststof dakkapellen voor een lange levensduur en weinig onderhoud
Het grote voordeel van kunststof dakkapellen is zonder enige twijfel de levensduur. Een kunststof dakkapel gaat zo 50 jaar mee, terwijl een houten dakkapel al na 25 jaar weer aan vervanging toe is. Daar komt ook nog bij dat een kunststof dakkapel bijzonder weinig onderhoud nodig heeft. Eens per jaar een goede schoonmaakbeurt met een sopje volstaat al.

De houten dakkapel wordt lelijk als de verf af gaat bladderen. De dakkapel moet gemiddeld eens per 5 jaar geschilderd worden. Pluspuntje voor de houten dakkapel is wel, dat noodzakelijke reparaties vaak gemakkelijk zelf kunnen worden uitgevoerd, omdat het materiaal zich goed laat verwerken.

Kunststof dakkapellen zijn het meest economisch
Als het gaat om de aanschafprijs zijn kunststof dakkapellen over het algemeen enige honderden Euro’s voordeliger dan houten dakkapellen. Ook aan het onderhoud ben je aanzienlijk minder kwijt dan voor houten dakkapellen. Immers, een emmertje sop per jaar volstaat in de meeste gevallen wel.

Lastig kiezen?
Als je het nog steeds lastig vindt om te kiezen wat voor dakkapel je wilt, neem dan contact op met een specialist in dakkappellen. Daar krijg je advies op maat, met inachtneming van jouw wensen en budget.

 

https://www.schipperkozijnen.nl/dakkapellen

Related Posts

Opslagruimte huren in Diemen

De antwoorden op jouw vraag hoe je draadalg moet bestrijden!

Een HP latex printer?