Puma Business
Image default
Business / Business Services

IOTA, de nieuwe cryptocurrency

IOTA is een cryptocurrency als geen andere. Deze crypto maakt namelijk als enige cryptomunt geen gebruik van de blockchain. IOTA maakt gebruik van een techniek genaamd ‘Directed Acyclic Graph’ afgekort ook wel ‘DAG’ genoemd. Deze techniek maakt het mogelijk dat er geen transactiekosten betaald hoeven te worden bij gebruik van IOTA.

Naast deze techniek maakt IOTA gebruik van een protocol genaamd ‘Tangle’. Dit protocol is ontwikkeld om alle apparaten die over internet beschikken aan elkaar te koppelen. Denk bijvoorbeeld aan een koffiezetapparaat die zelf nieuwe koffiebonen bestelt als deze op zijn, of een garagedeur die opengaat als jij met je auto aan komt rijden. 

Wie zijn de oprichters van IOTA? 

IOTA is opgericht in 2015 door 4 personen genaamd: Dominik Schiener, David Sønstebø, Sergey Ivancheglo en Serguei Popov. Alle 4 de oprichters hebben IOTA opgestart met als doel de wereld verder te helpen. 

Naast de 4 oprichters staat er een team van 44 personen achter IOTA. Dit team bestaat uit ICT’ers, wiskundigen, marketeers en adviseurs.

Het hoofdkantoor van IOTA is gevestigd in Berlijn, wat door veel Europeanen gezien wordt als de Europese hoofdstad van de technologie. IOTA bij Bitvavo kopen zeker aan te raden.

 

Related Posts

Wat kunt u doen tegen ruimte tekort?

Loopbaancoaching Amersfoort bij Zee in Beweging

Alles over Duurzaam Woningontruiming