Puma Business
Image default
Business / Business Services

Is de looppoort iets voor jou?

Als je je tuin aan het vernieuwen bent en je bent aan het rondkijken voor een nieuwe omheining dan is het misschien ook verstandig om je af te vragen of een looppoort iets voor jou is. In dit artikel lees je alles over de looppoort en of je hier voor moet gaan of dat je toch beter een andere keuze kan maken.

Formaat en uitvoeringen

De looppoort is in feite een deur in je hekwerk. Een looppoort heeft een breedte van ongeveer 100 cm en een variërende hoogte, afhankelijk van de toepassing. Wordt de poort bij de voortuin gebruikt dan is deze niet hoger dan 100 cm maar bij achtertuin kan de hoogte voorbij de 200 cm gaan. Door de breedte is de looppoort alleen voor voetgangers met eventueel hun fietsen. Ben je opzoek naar een poort voor je oprijlaan of tuin dan kan je beter kijken naar een draaipoort of schuifpoort.

 

Een looppoort kan van twee materialen zijn gemaakt, hout of ijzer. Bij hout heb je weer twee opties, hardhout of geïmpregneerd hout. De keuze hiervoor hangt vooral af van je budget. Hardhout is een stuk duurder maar gaat wel langer dan 25 jaar mee terwijl het geïmpregneerde hout maar 10 tot 15 jaar meegaat.

 

De ijzeren looppoorten zijn verzinkt zodat ze niet verroesten. Sommige looppoorten zijn ook nog gecoat zodat ze totaal onderhoudsvrij zijn. Dit is voor veel mensen een aantrekkelijke keuze om voor de metalen looppoort te gaan.

 

Prijs van looppoort

De prijs van een houten looppoort ligt tussen de €20 en €500 voor een poort van 100x100cm. Voor een ijzeren variant van dit formaat betaal je tussen de €130 en €300. Het grote prijsverschil bij hout komt door de keuze van het hout. Bij de metalen variant ligt het vooral aan het formaat en het ontwerp.

 

Ben je opzoek naar een simpele doorgang voor in jouw hekwerk of schutting die bestemd is voor mensen te voet en hooguit met een fiets dan is de looppoort iets voor jou.