Puma Business
Image default
Business / Business Services

Lekkende leiding voorkomen

 

Loodgieters worden vaak ingehuurd om lekkages te verhelpen. Zij zijn daar dan ook de klusjesman bij uitstek voor. Loodgieters zijn namelijk getraind niet alleen in het opsporen maar ook in het verhelpen van lekkages. Verhelpen is vaak fijner dan repareren; er worden dan over het algemeen minder kosten gemaakt. Daarnaast zijn er zelf wat dingen die u kunt doen om te voorkomen dat uw waterleiding gaat lekken. Hieronder worden kort een aantal tips besproken.

 

Ernstig lekkage voorkomen

Het eerste dat u kunt doen om lekkages tegen te gaan is om regelmatig een rondje door het huis te lopen. Door dit te doen kunt u beginnende lekkages gelijk aanpakken. Merkt u ergens vochtigheid op? Is een van de muren een beetje verkleurd of met zwarte stippen? Dan is de kans groot dat er een lekkage is. Naast het zelf rondlopen is het verstandig om jaarlijks een loodgieter te laten kijken. Loodgieters zijn namelijk getraind in het opsporen, verhelpen, én voorkomen van lekkages. Met deze vaardigheden kan een loodgieter u ook informeren over een beginnend lekkage.

 

Tip tegen bevriezen van de leidingen

Een andere tip is om ’s winters de verwarming op minimaal 12 graden Celsius te laten staan. Zo voorkomt u dat de leidingen kapotvriezen en voorkomt u, daarmee, een toekomstig lekkage. Ook kunt u de leidingen goed laten isoleren. In het geval dat u een vorstbestendige kraan heeft is dit natuurlijk niet nodig. Als u buitenkranen heeft is het wel verstandig deze tijdens de winter af te sluiten. Anders kunnen zij kapotvriezen. Ook dit hoeft uiteraard niet in het geval van een vorstbestendige kraan.

 

Het voorkomen van lekkages voorkomt ook de enorme kostenpost van het repareren van een lekkage. Het is daarom verstandig om jaarlijks een loodgieter even langs te laten komen. De loodgieter kan dan de leidingen langslopen en u advies geven gericht op uw specifieke situatie. Op zoek naar een erkende loodgieter met spoed die vandaag nog langs kan komen? Zoek niet verder.

 

Related Posts

Inbraakpreventie Moerkapelle

Een nieuwe laptop naar eigen wensen

Koalabedding en hoe je een betrouwbare webshop vindt