Puma Business
Image default
Business / Business Services

Modern en mooi vormgegeven schuttingen Hoogeveen

SCS Zonwering, levert naast zonweringen, ook veranda’s en tuinkamers maar ook schuttingen in Hoogeveen en omstreken. Privacy beschermende schuttingen individueel aangepast naar uw persoonlijke wensen en op maat gemaakt.

Schuttingen Hoogeveen voor meer privacy

Met de schuttingen uit Hoogeveen kunt u zich comfortabel terugtrekken en genieten van uw tuin. Hun schuttingen voldoen ook aan de hoogste esthetische eisen en dienen niet alleen om uw eigendom af te bakenen. Ook de functionaliteit van een schutting kan van belang zijn, want wie wil er nu niet dat een schutting tegen de wind beschermd tijdens het barbecueën en een gezellig samenzijn op het terras?

Tips voor het plaatsen van een schutting

Hoe u uw eigendomsgrens plaatst en ontwerpt, hangt in de eerste plaats af van het doel van de schutting. Afhankelijk van de vraag of u uw schutting als een grens of als een solide scherm gebruikt, zijn er verschillende dingen om rekening mee te houden. Ook de bouwvoorschriften spelen een belangrijke rol. In dit blog enkele tips over wat u moet weten voor en over het bouwen van een schutting.

Waar u van tevoren rekening mee moet houden

Waar is de eigendomslijn? Hoe lang moet de omheining zijn? Waar heeft een tuinpoort zin? Al deze vragen spelen een belangrijke rol bij de aanleg van uw tuin. Grondige planning is daarom allesomvattend.

De begroting

Een kleine tip: Als u de eigendomsgrens met uw buurman deelt, vindt u vaak een eenvoudige oplossing voor een gemeenschappelijke omheining. Het is zeker de moeite waard om dit met uw buren te bespreken. Het grote voordeel: de kosten kunnen dan door twee gedeeld worden.

De juiste hoogte

Het doel van de omheining bepaalt ook direct de hoogte ervan. Als het hekwerk alleen dient om de grens van het perceel aan te geven, is een hoogte van 40 tot 90 cm voldoende. Een kniehoge barrière is voldoende om te voorkomen dat vreemde honden uw voortuin binnenkomen. Met een afrasteringshoogte van ca. 1,10 meter voorkomt u dat kinderen uit uw tuin de straat op rennen. Vanaf een hoogte van 1,70 meter is een zeer goed scherm gegarandeerd. De meest voorkomende hoogte voor tuinschermen is ongeveer 1,20 meter. Een schutting in Hoogeween kopen doe je bij SCS Zonwering!