Online administratie software

Pumabusiness

Er is een groot aanbod van software om de administratie te verwerken voor ondernemers. Je kunt soms deze keuze baseren op externe factoren. Als een boekhouder je een administratie pakket aanraadt bijvoorbeeld. Maar normaal gesproken zou je zelf moeten beslissen waar je de administratie in verwerkt. Om een keuze te maken voor de juiste administratie pakket is niet altijd even makkelijk maar de volgende tips geven misschien een idee.

Online administratie kent meestal vele in- en export functies. De meeste ondernemers straten zonder betaalde software, dus je wilt graag dat je huidige administratie ook in de nieuwe software past. De meeste online administratie software kan omgaan met Excel en de bekendere kassa en webwinkelsoftware. Als je een andere database gaat gebruiken is het misschien raadzaam om vooraf even te controleren of je ondernemingscijfers over te zetten zijn. Welke software past in dat geval het beste bij andere facetten van je bedrijf?

Administratie is altijd tijdrovend, suf en soms ook wel eens vervelend genoeg. Maar dat betekend niet dat je gelijk de eerste softwarepakket moet nemen die je tegen komt. Neem even de tijd en probeer wat online demo’s uit, voordat je echt kiest voor administratie software want de verschillen zijn groot. Je gebruikt de software zelf, maar soms heeft jou administratie ook invloed op externen. Sommige zijn gespecialiseerd in ZZP-ers die ook direct facturen willen sturen die te betalen zijn via iDeal, automatisch herinneringen stuurt en naast de verplichte administratie een complete actieve boekhouding aanbiedt.

Zorg er altijd voor dat je administratie altijd veilig is opgeborgen. Vaak bevat administratie altijd vertrouwelijke informatie en die raakt meestal kwijt omdat het is opgeslagen in een simpele Excelbestand op de computer. Je weet nooit wat een andere ermee doet. En daarnaast wil je altijd een back-up ervan hebben. Online administratie software wordt meestal ook wel automatisch geback-upt. Vaak is het dan ook zo dan een jaarlijkse uitdraai voldoende is. Als je zelf alles op je computer hebt staan houd er dan rekening mee dat je harde schijf altijd kan crashen en computers gestolen kunnen worden. Weet je in die gevallen ook zeker dat al je data veilig is en dat er geen buitenstaanders erbij kunnen en jij zelf er nog wel bij kunt?

http://www.offective.nl/