Puma Business
Image default
Business / Business Services

Professioneel grijswatersysteem

Als men een professioneel grijswatersysteem wilt voor in huis kan men daarvoor bij ons terecht. Wij kunnen u een grijswatersysteem aanbieden waarmee u zeer eenvoudig uw gebruikte afvoerwater kunt hergebruiken. Door dat op een reguliere basis te doen kunt u zowel geld besparen als het milieu. Het bestaat verder uit een opslagvat, een manier om het schoon te maken, een reservoir voor de langere termijn en de leidingen die alles met elkaar verbinden.

Wat ook nog wel eens wil voorkomen is dat grijswatersystemen worden verward met bijvoorbeeld regenwatersystemen. In beide gevallen is er sprake van het gebruik van water met lichte verontreiniging. In het eerste geval wordt er echter leidingwater dat uit een wasbak, een douchecabine of een bad komt. En in het andere gaat het om hemelwater dat vanaf het dak van het huis in het waternetwerk is gekomen. Als men een professioneel grijswatersysteem wil laten installeren dan is dat mogelijk door een vakman van ons te bellen.

Grijswater goed hergebruiken

Men kan grijswater goed hergebruiken door een professioneel grijswatersysteem aan te leggen. Dat beschikt dan over een opvangbassin waar de waterleidingen van de wasbekkens, baden en douches naartoe leiden. Hierin wordt de lichte vervuiling eruit gehaald door aan de slag te gaan met bacteriën. Deze micro-organismen eten het vuil op en maken het zodoende schoon. Wanneer die stap is geweest loopt het water door een membraanfilter heen. Hierdoor wordt alle andere vuiligheid opgevangen en verwijderd uit het grijswatersysteem. Dan wordt het water opgeslagen en kan het dienst doen als gereinigd water dat voor wasmachines en toiletten geschikt is. Op die manier kan een professioneel grijswatersysteem middelen op een duurzame wijze hergebruiken.

Meer opties qua water

Er zijn nog meer opties qua water. Zo is een grijswatersysteem niet het enige wat men bij ons kan halen. Ook voor drinkwater en afvalwater zijn er mogelijkheden. Denk daarbij aan breektanks en pompputten. Grijswatersystemen en dergelijken kan men daarom het beste bij ons halen.