Puma Business
Image default
Business / Business Services

Regels voor waterpijp roken

Er zijn veel mensen die graag een waterpijp roken, omdat ze het lekker vinden en omdat het goed is voor de ontspanning. Het is wel goed om te weten dat er wat regels aan verbonden zitten. Als je je hieraan houdt, is het een hele leuke ervaring om eens te proberen.

 

In Nederland geldt de tabakswet, deze is ingesteld in 1988, maar er zijn ondertussen al veel veranderingen geweest. Een van de bekendste veranderingen is die voor de horeca. Deze verandering in de wet heeft er namelijk voor gezorgd dat er niet meer gerookt mag worden in restaurants, cafés, bars en andere horecagelegenheden. Het mag nog wel buiten, op een terras, maar niet meer binnen. Dit heeft veel invloed gehad op de horeca.

 

De meeste merken voor waterpijp tabak vakken onder de tabakswet, dus ook als je van waterpijp roken houdt, moet je hier rekening mee houden. Dit is erg vervelend voor eigenaren van een shisha lounge. Deze lounges zijn bedoeld om waterpijp te roken, maar volgens de wet zijn het cafés en daarom moeten ook zij zich houden aan de tabakswet. Dit klinkt natuurlijk heel raar: een lounge om te roken, waar je niet mag roken.

 

Er is wel een oplossing. De eigenaren kunnen namelijk een speciale rookruimte maken in de lounge, daar mag dan wel gerookt worden. Dit is natuurlijk vervelend voor de eigenaren, want ze kunnen niet de volledige ruimte benutten. De ruimte waar je niet mag roken zal vervolgens bijna nooit gebruikt worden, want niemand gaat naar een shisha lounge om niet te roken.

 

Een andere oplossing is om andere tabak te gebruiken, namelijk herbal tabak. Deze tabak valt niet onder de tabakswet en is daarom niet verboden in een café of andere horecagelegenheid. Zo zie je maar weer, er zijn er wel oplossingen te vinden, maar toch is het niet prettig voor eigenaren van een shisha lounge.

Related Posts

Vallei: uw advocaat in Bennekom

Een touringcar huren was nog nooit zo makkelijk

De verschillen tussen een plat dak en een zadeldak