Puma Business
Image default
Business / Business Services

Tevreden klanten

Bedrijven die hun klanten niet goed behandelen of niet serieus nemen kunnen het vandaag de dag wel schudden. De trend is al langer zichtbaar, de aandacht voor de klant wordt steeds belangrijker. Anders zoekt hij zijn heil wel bij een ander bedrijf. Bovendien heeft social media ook een grote rol gespeeld in dit proces. Negatieve ervaringen van klanten worden in een handomdraai gedeeld op social media en voor je het doorhebt weet half Nederland van die negatieve ervaring. Meningen worden sneller gevormd dan ooit en het vuurtje gaat ook steeds sneller rond. Het is dan ook van cruciaal belang dat de klanten goed behandeld worden en dat er aandacht aan ze geschonken wordt.

Niet communiceren is een grote valkuil. Voor klanten is niets vervelender dan een bedrijf dat niet terugpraat. Het gesprek aangaan met de klant is een must als je als bedrijf serieus genomen wilt worden. Daarbij is het zo dat je de grootste onvrede al kan weghalen door alleen het gesprek aan te gaan. Naast niet communiceren is het ook niet aan te raden om de klanten af te wimpelen. Het kan natuurlijk zo zijn dat een telefoontje niet helemaal lekker uitkomt, maar ophangen is geen optie. Wanneer je geen tijd neemt voor de klant is het mogelijk dat de onvrede van degene overgaat in woede. Een goede telefoonservice is dus erg belangrijk binnen het bedrijf.

Het spreekt misschien allemaal voor zich, toch doet niet elk bedrijf het in de praktijk even goed. Het kan zijn dat de telefoniste niet helemaal voldoet, maar het zou ook kunnen dat het bedrijf de tijd niet heeft om de klanten te woord te staan. Sommige, nog relatief kleine, bedrijven zijn vaak niet berekend op een storm van telefoontjes. Wanneer dit het geval is moet dit natuurlijk worden aangepakt. Een goede optie is het inschakelen van een extern bedrijf die de telefoontjes opneemt, zoals antwoordservice-telefoonservice.nl. Professionele telefonistes tegen scherpe tarieven.

http://antwoordservice-telefoonservice.nl

Related Posts

Communiceren met de klant

Schuifpuien in allerlei soorten en maten

Technische beheer voor VvE