Puma Business
Image default
Business / Business Services

Tips voor een rieten kap

Een rieten kap op je huis is prachtig. Het geeft een teken van luxe, welvaart en klasse. Daarnaast is het goed isolerend en in de winter dus lekker warm en in de zomers koel. Een rieten dak is echter wel iets waar je even over na moet denken, er zijn namelijk vele voordelen maar ook een aantal nadelen en andere opties die je echt moet na gaan voordat je je handtekening zet onder een offerte.

Als allereerste punt kunnen we noemen dat het vrij gemakkelijk is om van een pannendak over te gaan naar een rieten dak. Er zijn vaak maar een paar kleine veranderingen te maken aan de dakconstructie voordat het riet er op kan. Maar wanneer je wil overgaan van een pannenkap naar een rieten kap moet je wel een vergunningaanvragen bij de gemeente. Vaak doen ze hier niet zo moeilijk over maar het kan wel even duren. Het zou jammer zijn als je het moet gaan uitstellen omdat de vergunning nog niet is doorgekomen.

De verzekering moet aangepast worden van een pannenkap naar een rieten kap. Waarom? Puur en alleen omdat riet brandbaarder is dan pannen. Een rieten kap kan sneller vlamvatten en overslaan dan bij een pannen kap. De verzekering van een rieten dak is daarom vaak duurder dan dat van een pannen kap. Tegenwoordig kan echter wel meer en beter gedaan worden aan brandpreventie. Zo kan er een gesloten constructie gemaakt worden door de rietdekkers. Dit houdt in dat aan de onderkant van het riet er een constructie wordt gemaakt zodat je niet direct tegen het riet aan kijkt. Dit heeft zowel voordeel voor de brandpreventie als voor het feit dat het minder rommel geeft. Doordat het riet wordt afgeschermd kan het vuur niet zo snel om zich heen grijpen en kan het riet voor minder dreiging zorgen wanneer er aan een van de beide kanten vuur is. Daarnaast kan het riet ook behandeld worden met een speciale coating, zo duurt het langer voordat het riet vlam vat.

http://www.rietwerk.nl/

Related Posts

Schipholtaxi.pro voor een goedkope Schiphol taxi

Een goede loopbaanbegeleiding begint bij ADxpert

Een MJOP opstellen is nog niet zo makkelijk