Puma Business
Image default
Business / Business Services

Welke tennisballen moet ik kopen?

Veel mensen houden er wel van om een potje te tennissen. Hiervoor heb je verschillende dingen nodig. Denk aan: een outfit, tennisschoenen, een tennisracket en misschien een tennistas. Maar vergeet ook voor al de ballen niet! Want zonder tennisballen kom je niet ver met een potje tennis. Veel mensen denken, een tennisbal is een tennisbal, het maakt niet uit welke je koopt. Ik herinner me nog dat mijn vader ooit vertelde dat hij vroeger als kind tennisballen uit de sloot viste, die naast de tennisbaan lag. Daar speelde hij vervolgens mee met zijn vriendjes. Heel leuk als je nog jong bent, maar als je echt goed wil worden in tennis, is het belangrijk dat je de juiste materialen gebruikt en daar horen de ballen zeker ook bij.

Er zijn verschillende soorten ballen. Het eerste onderscheid ligt bij ballen voor kinderen en voor volwassenen. Peuters en kleuters gebruiken vaak schuimballen, kinderen van 8 tot 12 jaar gebruiken oranje ballen en vanaf 12 jaar gebruik je gele ballen. Het grootste verschil tussen deze drie soorten is hoe hard ze zijn. De schuimballen hebben geen druk en stuiteren langzaam, de oranje ballen zijn even groot als de gele ballen, maar hebben een soepele kern. En de gele ballen zijn het hardst.

Dan heb je nog verschillende materialen. Ballen kunnen namelijk drukloos zijn of met gas gevuld zijn. Drukloze ballen zijn vaak zwaarder en stuiteren sneller en hoger. Ook gaan deze ballen lang mee. De gasgevulde ballen zijn wat comfortabeler, omdat ze minder hard op het racket komen. Deze ballen staan onder druk met lucht. Het nadeel is dat deze druk tijdens het gebruiken afneemt, waardoor de ballen na een tijdje slap worden. Je kunt er dus minder lang mee doen.

Een fijn merk voor goede tennisballen is tretorn tennisballen. Dit merk heeft allerlei verschillende soorten, dus je kunt het goed afstemmen op jouw gebruik.

https://www.kctennis.nl/